Sponsor for PC Pals Forum

Author Topic: Sky HD  (Read 7786 times)

Offline Rik

  • Former Admin
  • *****
  • Posts: 26508
  • Ceud mille failte
Re: Sky HD
« Reply #15 on: March 24, 2011, 18:34 »
I can see me moving to a Freesat recorder, though I would miss the Naional Geographic channels.
Slainthe!

Rik

Offline Delgado

  • Established Member
  • ****
  • Posts: 606
Re: Sky HD
« Reply #16 on: March 24, 2011, 19:41 »
Rik-You can connect your Freesat Tuner to your existing Sky Dish, but you need to have either a dual or treble LNB fitted to your dish, to enable you to record and watch at the same time.
if you cant do something nice-do nothing!

Offline Rik

  • Former Admin
  • *****
  • Posts: 26508
  • Ceud mille failte
Re: Sky HD
« Reply #17 on: March 25, 2011, 09:08 »
I have a single feed to the TV already, thanks, it's just a question of how much longer I pay for the privilege of Sky+. :)
Slainthe!

Rik

Offline Simon

  • Administrator
  • *****
  • Posts: 66353
  • First to score 7/7 in Quiz of The Week's News 2017
Re: Sky HD
« Reply #18 on: March 25, 2011, 11:59 »
DG was saying you'll need a twin feed for Freesat, Rik.  I only have a single feed, which is one reason I haven't taken Sky or Freesat. 
Many thanks to all our members, who have made PC Pals such an outstanding success!   :thumb:

Offline Delgado

  • Established Member
  • ****
  • Posts: 606
Re: Sky HD
« Reply #19 on: March 25, 2011, 12:25 »
DG was saying you'll need a twin feed for Freesat, Rik.  I only have a single feed, which is one reason I haven't taken Sky or Freesat. 

Yes thats correct-I had to have a twin LNB fitted as I only had a single feed. With a single feed you cant watch and record at the same time. This cost me 60, but was well worth it.
if you cant do something nice-do nothing!

Offline Simon

  • Administrator
  • *****
  • Posts: 66353
  • First to score 7/7 in Quiz of The Week's News 2017
Re: Sky HD
« Reply #20 on: March 25, 2011, 12:30 »
Mine is a communal feed, so I don't think I have the option of converting it to a twin feed.  It's not just a question of buying a new twin LNB faceplate, is it?
Many thanks to all our members, who have made PC Pals such an outstanding success!   :thumb:

Offline Rik

  • Former Admin
  • *****
  • Posts: 26508
  • Ceud mille failte
Re: Sky HD
« Reply #21 on: March 25, 2011, 12:47 »
I already have a quad LNB, with two feeds to Sky+, one to the TV. If I switch to a Freesat PVR, it's simply a box swap.
Slainthe!

Rik

Offline Clive

  • Administrator
  • *****
  • Posts: 62411
  • Winner BBC Quiz of the Year 2015,2016 and 2017
Re: Sky HD
« Reply #22 on: March 25, 2011, 17:53 »
I think you are a bit stuck with the communal feed Simon.  It makes the Sky+ box a bit of a nightmare.
Winner BBC Quiz of the Year 2015, 2016 and yet again in 2017.

Offline Delgado

  • Established Member
  • ****
  • Posts: 606
Re: Sky HD
« Reply #23 on: March 25, 2011, 18:01 »
Mine is a communal feed, so I don't think I have the option of converting it to a twin feed.  It's not just a question of buying a new twin LNB faceplate, is it?

No you would have to get the communal feed upgraded I think, with a new LNB on the dish, and then a twin cable feed to your room.
if you cant do something nice-do nothing!

Offline Simon

  • Administrator
  • *****
  • Posts: 66353
  • First to score 7/7 in Quiz of The Week's News 2017
Re: Sky HD
« Reply #24 on: March 25, 2011, 20:19 »
I think that would require everyone on the communal feed to also be upgraded.  Probably cost prohibitive. 
Many thanks to all our members, who have made PC Pals such an outstanding success!   :thumb:

Offline Delgado

  • Established Member
  • ****
  • Posts: 606
Re: Sky HD
« Reply #25 on: March 25, 2011, 20:28 »
I think your stuck with what youve got Simon.

You could probably get Freeview, if you were allowed your own aerial. I think freeview are showing some HD programmes.
if you cant do something nice-do nothing!

Offline Simon

  • Administrator
  • *****
  • Posts: 66353
  • First to score 7/7 in Quiz of The Week's News 2017
Re: Sky HD
« Reply #26 on: March 25, 2011, 21:29 »
Oh, I can get Freeview, DG, as that's also on the communal system, but unfortunately, not Freeview HD as yet.
Many thanks to all our members, who have made PC Pals such an outstanding success!   :thumb:


Show unread posts since last visit.
Sponsor for PC Pals Forum